Mr NuFF

Saturday, January 29, 2011

Hotel Karmila - Bandung ..

Yuk ke Bandung kita ....
....Aha Shida ke bandung lagi ..Balik balik je terus demam. Kat sana musim hujan juga .so mungkin kena hujan , tu yang demam tu .. Yelah kat Bandung pagi , petang gerimis aje and mungkin penat jugak tu . Trip yang ini shida pergi 4 hari 3 malam .Inilah Airport Bandung tu ...kecil aje airport dia orang ni ..
Sampai kat airport , shida tak sewa kereta pun coz bila survey and checked dengan hotel for airport picked up dia orang charge 100000 rupiah ( Duit kita dalam rm 35 ) . Oleh kerana shida bertiga aje so shida ambil  teksi . Charged nye cuma 40000 rupiah and parkir nye ( parking ) 5000 rupiah ...kira murah lah kan ...Kat mana nak ambil teksi ni erk ? . pergi aje kat kaunter teksi tu ..and cakaplah kat dia orang nak pi  mana mana hotel yang kita dah booked .. Bisa buk ...40000 rupiah buk ..lepas tu pi sebarang jalan  tunjuk kupon teksi tu and bayar kat driver teksi tu .. yang tak best nye ...Buk duit parkir nye buk ..5000 rupiah .nasib baiklah murah kan ...bayar aje lah ....

Trip yang dulu shida duduk kat Sukajadi Hotel , so trip yang ini shida ingat nak beralih angin , shida booked lah kat Hotel Karmila . Nama hotel karmila ni di sebut sebut .So Shida cari dalam internet . hotel ni tak ada website dia sendiri tapi shida jumpa info dalam blog some one .Info about this hotel nampak mcm ok aje tapi tak sangkalah , macam ni punya standard dia ..

 
 Kita orang bayar deluxe room 430000 plus 90000 rupiah untuk extra bed ..

Masuk bilik terkedu jugak kita orang ..my friends tu dah berubah airmuka dia . shida serbasalah juga coz shida yang carik info and shida yang booked ..actually dalam hati shida , terdetik juga ...alamak ..cadar dia kepams lah ..bukan ape charge hotel ni agak mahal tapi services dia .....? TAK MELEPASI PIAWAIAN KITA ORANG . Mintak extra bed .. dia bentang aje atas lantai and cadar dia pulak  koyak .
 Bilik air dia ..Pintu bilik air dah rosak asyik terkunci aje ..

Bincang punya bincang oklah duduk dulu esok check out and carik aje hotel lain . Shida rasa yang buat mahal hotel ni cuma location dia aje yang dekat dengan factory outlet .

Perut dah lapar ...DINNER KAT MANA ERK ...?

Malam tu kita orang jalan jalan kat sekitar hotel ni , nasib baik dekat dengan RESTAURANT SIMPANG RAYA  . Dekat aje boleh jalan kaki .Perut pulak dah berbunyi , Masuk ajelah ..Nasi Padang ...( halal ye buk ...)
Huh banyak kan ...ada ayam goreng , ayam goreng dengan sambel . pucuk ubi , sambel hijau ...ala makan aje ape yang kita nak makan ...yang selebih nye ketepi kan ...buat menyemak kan meja . Kita tak bayar semua yang atas meja , kita bayar ape yang kita dah makan aje ...
Ini pula pencuci mulut dia ...ini serikaya ya buk ..
hentam ...makan aje lah nak rasa pencuci mulut dia orang .
EN KFC DEPAN RESTAURANT SIMPANG RAYA ...
EN PIZZAHUT PUN ADA ..OFFCOURSE SEBELAH KFC KAN.....
Factory outlet yang terdekat dengan Hotel Karmila bersebelahan dengan Restaurant Simpang Raya ..
LOBBY AT THE 1st FLOOR ..
ROOMS AT THE 1ST FLOOR ...

P/S To becontinued ...



Thursday, January 27, 2011

Embroidery Table Runner ..

Embroidery Table Runner .
Size : 37 cm x 87 cm ..Hujung Empat Segi..
Code : ETR 201
Prize : RM 30
Embroidery Table Runner .
Size : 37 cm x 87 cm ..Hujung Empat Segi..
Code : ETR 202
Prize : RM 30 
Embroidery Table Runner .
Size : 36 cm x 173 cm ..Hujung Runcing ..
Code : ETR 203
Prize : RM 55
Embroidery Table Runner .
Size : 36 cm x 173 cm ..Hujung Runcing ..
Code : ETR 204
Prize : RM 55
Embroidery Table Runner .
Size : 36 cm x 173 cm ..Hujung Runcing ..
Code : ETR 205
Prize : RM 55
Embroidery Table Runner .
Size : 36 cm x 173 cm ..Hujung Runcing ..
Code : ETR 206
Prize : RM 55 

Wednesday, January 26, 2011

Jom joint GIVEAWAY dari blog zie .

GA ini sempena birthday anak zie ( Izzah ) ..syarat nye pun senang aje ..
Syarat syarat nye adalah ...

  1. Tinggal kan komen kat blog zie .- tinggal kan dah ...
  2. Jangan lupa tinggal kan jejak anda atau link / thread / email / blog untuk zie hubungi sekiranya anda menang - dah tinggalkan jejak bertapak..
  3. Atau emailkan ke sweetlovelydreams@gmail.com sekiranya anda tidak boleh tinggalkan komen diblog beliau .
  4. GIVEAWAY INI UNTUK WARGA NEGARA MALAYSIA SAHAJA ...belum terfikir nak tukar warganegara lagi..
  5. Tarikh akhir pada 27hb jan 2011 jam 12 tengah malam..
 Itu sahaja ...dan ini pula hadiah GIVEAWAY  tu ..

HADIAH PERTAMA ...
HADIAH KE 2 ..
HADIAH KE 3


Sunday, January 23, 2011

Wanita lumpuh selepas kena 'ciuman cinta' di leher

AUCKLAND - Seorang wanita berusia 44 tahun lumpuh buat seketika selepas dia dicium pasangannya di bahagian leher, lapor sebuah akhbar semalam.
Dia lumpuh di bahagian lengan kiri semasa menonton televisyen.
Doktor-doktor yang memeriksanya bingung mengenai punca dia diserang strok sehinggalah mereka mendapati terdapat tanda ciuman cinta di bahagian lehernya sekali gus meleraikan misteri serangan strok itu.

Wanita itu kemudian memberitahu doktor bahawa dia dicium beberapa hari sebelum diserang strok.
Seorang doktor, Teddy Wu dari Hospital Middlemore di Auckland berkata: "Disebabkan ia merupakan ciuman cinta, terdapat sedutan yang kuat.
Menurutnya, terdapat darah beku di dalam arteri di tempat sedutan itu dibuat.
Dia berkata, darah beku tersebut tidak dapat bergerak menyebabkan strok itu berlaku. Wanita itu pulih selepas dirawat dengan ubat antibekuan. - Agensi

Sukajadi Hotel Bandung

Sukajadi hotel ni juga dekat dengan Factory outlet . Dulu masa shida stay kat cni harga nya dalam lebih kurang 500000 ribu rupiah . la ni dah naik even standard nye pun dah 677,000 rupiah . Shida tanya tak ada discount ke dia orang kata ada ...kalau ada pun still mahal juga . so tak payah lah ...conclusionnye ...carik aje hotel yang lain yang lebih murah ..
Jl. Sukajadi 176 Bandung 40161 Indonesia
Phone. +62.22.2033888 - 2031088 - 2033777
Fax. +62.22.2034020 - 2033729
Email. info@sukajadihotel.com

Geulis Hotel Bandung

Hotel Geulis ni dekat dengan factory out let . Kiri kanan depan belakang semua nye factory outlet .
jenuh juga nak berjalan dari satu outlet ke outlet yang lain ..
Geulis Boutique Hotel, Steak House & Cafe / Kacida Sukses, pt., Hotel



Jl. Ir. H .Juanda No. 129
Cibeunying, Bandung - 40135
West Java, Indonesia
phone: +62 22 2507777
faxcimile: +62 22 2503081
e-mail: geulis129@bdg.centrin.net.id
website: www.geulis-hotel.com
: -

Room Rate :
  • Premium Suite Rp. 950.000 nett/night
  • Family Suite Rp. 1.550.000 nett/night
  • Grand Suite 1 Rp. 3.500.000 nett/night
  • Grand Suite 2 Rp. 3.000.000 nett/night
  • Extra Bed Rp. 265.000 nett/night.
Including Breakfast for 1 pax.

Rooms Facilities :
24 classically decorated rooms and 2 grand suites, treat our guests with an air-conditioner, hair drayer, minibar, safety box, cable TV, daily newspaper, IDD Telp and Internet line.

Meeting Rooms :
Our meeting rooms have been specially designed to cater medium and small meeting. It is an exclusive room with the Victorian design, and all rooms can be set up suit you needs.

Kenangan Hotel Bandung

Deluxe room with free mini bar and air conditioner. Extra bed
100,000 rupiah so total shida bayar 345,000 untuk 3 org
1 malam .. 
 EXTRA BED ....
 
Small hotel but very clean ...nice to stay here ...
Hotel kenangan ni juga dekat dengan pasar baru . Breakfast included tapi cuma served breakfast ..1 pinggan nasi goreng and 1 cup of tea..cukup lah kot untuk alas perut di pagi hari ..

Kenangan, Hotel



Jl. Kebon Sirih No. 4
Cibeunying, Bandung - 40117
West Java, Indonesia
phone: +62 22 4235284 / 4213244
faxcimile: +62 22 4213243
e-mail: info@kenanganhotel.com
website: www.kenanganhotel.com

: -
Room Rate :

Weekdays :

  • Deluxe (AC) Room Rp. 230.000,-
  • Standard (Fan) Room Rp. 200.000,-
  • Economy Room Rp. 180.000,-
Weekend :

  • Deluxe (AC) Room Rp. 245.000,-
  • Standard (Fan) Room Rp. 215.000,-
  • Economy Room Rp. 195.000,-

Room Facilities :

  • Cable TV
  • Private Bathroom with Hot & Cold Water
  • Fan
  • Breakfast.
*For Deluxe Room, there is an additional of Free Minibar and Air-Conditioner.

Hotel Facilities & Services :

  • Free Parking
  • Free Wireless Internet Connection
  • 24 Hours Room Service
  • IDD Call
  • Fax Machine (upon request)
  • Florist (upon request)
  • Safe Deposit box
  • Bandung Airport to hotel transportation (upon request).
Coffee Shop and Restaurant
Enjoy your time with a cup of our famous ILLY coffee which is available in our coffee shop.




 
 

Guntur Hotel Bandung ... ...

 
 Hotel rate ....

Hotel Guntur ni.dekat  dengan Pasar Baru . Boleh jalan kaki aje ke pasar baru .Tapi kena lintas jejambat keretapi . Oleh kerana dekat dengan Pasar Baru kalau naik teksi mereka akan charge 20000 rupiah ( RM 7 ) pada hal kalau ikut meter cuma 13500 rupiah aje .
 
                                                         Guntur Hotel Address                                                                          
Jl. Otto Iskandardinata No. 20
Bojonagara, Bandung - 40171
West Java, Indonesia
phone: +62 22 4203763
faxcimile: +62 22 4207816