Mr NuFF

Saturday, January 29, 2011

Hotel Karmila - Bandung ..

Yuk ke Bandung kita ....
....Aha Shida ke bandung lagi ..Balik balik je terus demam. Kat sana musim hujan juga .so mungkin kena hujan , tu yang demam tu .. Yelah kat Bandung pagi , petang gerimis aje and mungkin penat jugak tu . Trip yang ini shida pergi 4 hari 3 malam .Inilah Airport Bandung tu ...kecil aje airport dia orang ni ..
Sampai kat airport , shida tak sewa kereta pun coz bila survey and checked dengan hotel for airport picked up dia orang charge 100000 rupiah ( Duit kita dalam rm 35 ) . Oleh kerana shida bertiga aje so shida ambil  teksi . Charged nye cuma 40000 rupiah and parkir nye ( parking ) 5000 rupiah ...kira murah lah kan ...Kat mana nak ambil teksi ni erk ? . pergi aje kat kaunter teksi tu ..and cakaplah kat dia orang nak pi  mana mana hotel yang kita dah booked .. Bisa buk ...40000 rupiah buk ..lepas tu pi sebarang jalan  tunjuk kupon teksi tu and bayar kat driver teksi tu .. yang tak best nye ...Buk duit parkir nye buk ..5000 rupiah .nasib baiklah murah kan ...bayar aje lah ....

Trip yang dulu shida duduk kat Sukajadi Hotel , so trip yang ini shida ingat nak beralih angin , shida booked lah kat Hotel Karmila . Nama hotel karmila ni di sebut sebut .So Shida cari dalam internet . hotel ni tak ada website dia sendiri tapi shida jumpa info dalam blog some one .Info about this hotel nampak mcm ok aje tapi tak sangkalah , macam ni punya standard dia ..

 
 Kita orang bayar deluxe room 430000 plus 90000 rupiah untuk extra bed ..

Masuk bilik terkedu jugak kita orang ..my friends tu dah berubah airmuka dia . shida serbasalah juga coz shida yang carik info and shida yang booked ..actually dalam hati shida , terdetik juga ...alamak ..cadar dia kepams lah ..bukan ape charge hotel ni agak mahal tapi services dia .....? TAK MELEPASI PIAWAIAN KITA ORANG . Mintak extra bed .. dia bentang aje atas lantai and cadar dia pulak  koyak .
 Bilik air dia ..Pintu bilik air dah rosak asyik terkunci aje ..

Bincang punya bincang oklah duduk dulu esok check out and carik aje hotel lain . Shida rasa yang buat mahal hotel ni cuma location dia aje yang dekat dengan factory outlet .

Perut dah lapar ...DINNER KAT MANA ERK ...?

Malam tu kita orang jalan jalan kat sekitar hotel ni , nasib baik dekat dengan RESTAURANT SIMPANG RAYA  . Dekat aje boleh jalan kaki .Perut pulak dah berbunyi , Masuk ajelah ..Nasi Padang ...( halal ye buk ...)
Huh banyak kan ...ada ayam goreng , ayam goreng dengan sambel . pucuk ubi , sambel hijau ...ala makan aje ape yang kita nak makan ...yang selebih nye ketepi kan ...buat menyemak kan meja . Kita tak bayar semua yang atas meja , kita bayar ape yang kita dah makan aje ...
Ini pula pencuci mulut dia ...ini serikaya ya buk ..
hentam ...makan aje lah nak rasa pencuci mulut dia orang .
EN KFC DEPAN RESTAURANT SIMPANG RAYA ...
EN PIZZAHUT PUN ADA ..OFFCOURSE SEBELAH KFC KAN.....
Factory outlet yang terdekat dengan Hotel Karmila bersebelahan dengan Restaurant Simpang Raya ..
LOBBY AT THE 1st FLOOR ..
ROOMS AT THE 1ST FLOOR ...

P/S To becontinued ...



No comments:

Post a Comment