Mr NuFF

Tuesday, June 15, 2010

COSMETIC POUCH


 
MATERIAL : COTTON
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS1061#1
PRICE : RM 12

MATERIAL : COTTON
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS 3456#1
PRICE : RM 12


MATERIAL : COTTON
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS 1062#8
PRICE : RM 12


MATERIAL : COTTON
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS 3583
PRICE : RM 12
MATERIAL : COTTON
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS 5631#2
PRICE : RM 12
MATERIAL : SATIN DARK BLUE
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS 142
PRICE : RM 12
 MATERIAL : SATIN BLACK
POUCH SMALL
SIZE : L 16 X W 5 H 10
CODE : NBS 144
PRICE : RM 12

COSMETIC POUCH 2 SERANGKAI


MATERIAL : COTTON
POUCH 2 SERANGKAI 2 IN 1
SIZE : LARGE - L 28 1/2 X W 8 X H 18
SMALL - L 16 X W 5 X H 10
CODE : NB 51 / 3583
PRICE : RM 35
 
MATERIAL : COTTON
POUCH 2 SERANGKAI 2 IN 1
SIZE : LARGE - L 28 1/2 X W 8 X H 18
SMALL - L 16 X W 5 X H 10
CODE : NB 51 / 1062#8
PRICE : RM 35
 
MATERIAL : COTTON
POUCH 2 SERANGKAI 2 IN 1
SIZE : LARGE - L 28 1/2 X W 8 X H 18
SMALL - L 16 X W 5 X H 10
CODE : NB 51 / 1061#1
PRICE : RM 35
 
MATERIAL : COTTON
POUCH 2 SERANGKAI 2 IN 1
SIZE : LARGE - 
SMALL -
CODE : NB 51 / 101
PRICE : RM 30
 

Monday, June 14, 2010

WORLD FRIDGE MAGNETS

Fridge magnet - THAILAND . 
Price : Rm 15 

Fridge magnet - BUKIT TINGGI
Price : Rm 10 

Fridge magnet - PARIS
Price : Rm 20

Fridge magnet - LONDON
Price : Rm 20
SOLD 

Fridge magnet - LONDON
SOLD



Fridge magnet - FRANKFURT
SOLD

Fridge Magnet - AMSTERDAM 
Price : Rm 20

Fridge Magnet - AMSTERDAM
Price : Rm 20

Fridge Magnet - AMSTERDAM
Price : Rm 20

Hanging Shoe - HOLLAND 
Price : Rm 20

Fridge Magnet - ROTORUA NEW ZEALAND
Price : Rm 20
SOLD

Fridge Magnet - BLUE MOSQUE ISTANBUL
Price : Rm 20

Fridge Magnet - ISTANBUL
Price : Rm 20

Fridge Magnet - ISTANBUL
SOLD

Fridge Magnet - ISTANBUL
Price : Rm 20

Fridge Magnet - BLUE MOSQUE ISTANBUL
Price : Rm 20




Sunday, June 13, 2010

KEDATANGAN REJAB - 14JUN 2010 DAN RAHSIA DI SEBALIKNYA...

Kedatangan Rejab - 14 June 2010 dan Rahsia Disebaliknya.
BULAN REJAB

Pada 14 Jun 2010 (Isnin) kita memasuki bulan Rejab. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt. Let's overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu. Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, "Ketahuilah bahwa bulan Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:"

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab /Isra Mi'raj (Isnin, 20 Julai 2009) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari iaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa 8 hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya."

Sabda Rasulullah saw lagi :"Pada malam Israk Mi'raj, saya melihat sebuah sungai yang airnya lebih manis dari mad u, lebih sejuk dari air batu dan lebih harum dari minyak wangi, lalu saya bertanya pada Jibril a.s. "Wahai Jibril untuk siapakah sungai ini?" Maka berkata Jibril a.s. "Ya Muhammad sungai ini adalah untuk orang yang membaca selawat untuk engkau dibulan Rejab ini."

Dalam sebuah riwayat Tsauban bercerita :"Ketika kami berjalan bersama-sama Rasulullah saw ke sebuah kubur, lalu Rasulullah saw berhenti dan beliau menangis dengan amat sedih, kemudian beliau berdoa kepada ALLAH swt. Lalu saya bertanya kepada beliau "Ya Rasulullah, mengapakah engkau menangis?" Lalu beliau bersabda "Wahai Tsauban, mereka itu sedang diseksa dalam kuburnya dan saya berdoa kepada ALLAH swt, lalu A LLAH swt meringankan atas mereka."

Sabda beliau lagi "Wahai Tsauban, kalaulah sekiranya mereka ini mahu berpuasa satu hari dan beribadah satu malam saja di bulan Rejab nescaya mereka tidak akan disiksa di dalam kubur." Tsauban bertanya "Ya Rasulullah, apakah hanya berpuasa satu hari dan beribadah satu malam dalam bulan Rejab sudah dapat mengelakkan dari seksa kubur?"

Sabda beliau "Wahai Tsauban, demi ALLAH Zat yang telah mengutus saya sebagai nabi, tiada seorang muslim lelaki dan perempuan yang berpuasa satu hari dan mengerjakan solat malam sekali dalam bulan Rejab dengan niat kerana ALLAH swt, kecuali ALLAH swt mencatatkan baginya seperti berpuasa satu tahun dan mengerjakan solat malam satu tahun."

p/s: Rebutlah 5 perkara sebelum dtg 5 perkara< /B>

1. Waktu Muda sblm Tua
2. Waktu Sihat sblm Sakit
3. Waktu Lapang sblm Sibuk
4. Waktu Kaya sblm Miskin
5. Waktu Hidup sblm Mati

InsyaAllah.. mudah-mudahan Allah SWT memberkati segala amalan baik kita.

Naraya Bag


Material : SATIN BLACK
Code: NBL 144
SIZE : LARGE - L 32 1/2 X W12 1/2 X H 38 cm
RM 45
Material : SATIN GREY
Code: NBL 143
SIZE : LARGE - L 32 1/2 X W12 1/2 X H 38 cm
RM 45
  
Material : COTTON
Code: NBL 4802#1
SIZE : LARGE - L 32 1/2 X W12 1/2 X H 38 cm
RM 45
  
Material : COTTON
Code: NBL 4801#1
SIZE : LARGE - L 32 1/2 X W12 1/2 X H 38 cm
RM 45
  
Material : COTTON
Code: NLL 1062#2
SIZE : LARGE - L 39 X W14 X H 33 cm
RM 55

Material : COTTON
Code: NLL 3583
SIZE : LARGE - L 39 X W14 X H 33 cm
RM 55
Material : COTTON
Code: NLL 1062#8
SIZE : LARGE - L 39 X W14 X H 33 cm
RM 55
Material : COTTON
Code: NLL 1061#2
SIZE : LARGE - L 39 X W14 X H 33 cm
RM 55
Material : COTTON
Code: NLL 1061#2
SIZE : LARGE - L 39 X W14 X H 33 cm
RM 55
Material : COTTON
Code: NLX 1062#8
SIZE : LARGE - L 39 X W14 X H 33 cm
RM 55
Material : COTTON
Code: NM 3583
SIZE : MEDIUM - L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 30 1/2 cm
RM 38
Material : COTTON
Code: NM 1061#2
SIZE : MEDIUM - L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 30 1/2 cm
RM 38
 Material : COTTON
Code: NM 1062#8
SIZE : MEDIUM - L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 30 1/2 cm
RM 38
Material : COTTON
Code: NM 1061#2
SIZE : MEDIUM- L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 31 cm
RM 38
Material : SATIN MAROON
Code: NM 165
SIZE : MEDIUM- L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 31 cm
RM 38
Material : SATIN DARK PURPLE
Code: NM 130
SIZE : MEDIUM- L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 31 cm
RM 38
Material : SATIN GOLD
Code: NG 140
SIZE : MEDIUM- L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 31 cm
RM 38
 Material : COTTON
Code: NM 1062#4
SIZE : MEDIUM - L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 30 1/2 cm
RM 38
Material : COTTON
Code: NM 1062#6
SIZE : MEDIUM - L 28 1/2 X W 10 1/2 X H 30 1/2 cm
RM 38
 

Saturday, June 12, 2010

7Days 5Nites Istanbul - Free and Easy..


                                                              7days 5nites Istanbul


Istanbul. Dulu bila tengok filem Tiga Abdul ...Tiga Abdul ada mention ...Isketambola ...just wandering kat manalah Isketambola ...ha inilah dia ..Istanbul. These was my 2nd trip to Istanbul. Bawa ibubapa jalan jalan . Negeri orang putih mereka tak minat nak pergi  so bawalah ke negeri Isketambola ni .

Kami pergi in a group of 7 peoples . My officemate . Departure from KLIA at 0030 hrs and sampai kat Istanbul dalam pukul 6.30 pagi ...dah terang benderang . Waktu Malaysia pukul 1130 pagi . Malaysia ahead them 5 hrs . Kami stay di Sultanahmet Old Istanbul area. Hotel Sultanahmet . Nice hotel . Kecil aje hotel ni . Ada afew bilik .Walaupun kecil tapi agak mahal . yalah tempat tourist attraction . So mahal lah sikit . Hotel kat Istanbul semua pakai euro ...telan air liur sekejap . nasib baik currency turun 4.15 myr . Bila sampai sana kami tak boleh check in..too early ..check in pukul 12 tengahari , so kami letak beg kat store and kami jalan jalan and survey tempat tempat dia orang . Cuaca masa ni quite sejuk . Tak tahu berapa degree . Nasib baik ada bawa shawl kalau tidak terasa lah juga kesejukan nye .


Hotel Sultanahmet dekat sangat dengan blue mosque yang famous tu . Seberang jalan . kalau tengok gambar Shida , tu yang kat belakang tu adalah Blue Mosque .
Ini gambar kedua ibubapa shida . Sejuk juga masa tu . Kedai tak buka lagi mana nak cari jacket untuk bapa shida . kena lah tahan sejuk sikit .
Ha ...inilah bilik Shida . Room 204 , Triple bed . Shida shared bilik dengan officemate shida . Breakfast pula kat tingkat 4 . Open terrace resturant . Very nice view kat atas ni . Breakfast pukul 0830 pagi .Lambatnyee... perut dah berbunyi ...tak tahulah ape yang mereka serve .
Breakfast , biasalah western style . roti , kaya , telur rebus . tea , coffee dll ...very simple ...hai teringat nasi lemak masa ni ..apa nak buat . nanti bila balik kat Malaysia pulun habis habis .

So 2nd day ( Khamis ) , kami tak pergi mana . Just ronda ronda dekat area situ aje .. Tengok tengok and lihat lihat and compared price from 1 shop to another .

Petang kami pergi Spice Bazaar . Actually ada 2 bazaar yang famous kat sini . Grand bazaar and Spice bazaar . Grand bazar ni mahal sikit . more exclusive , yalah tempat tourist . Kalau pergi ikut tour memang depa akan di bawa ke Grand Bazar ni . Spice Bazar ni murah sikit lah . Crowded nya . Ramai local . Barang murah lagi and macam macam . Kami pergi lorong lorong belakang Spice Bazar , rupa nye ada banyak lagi kedai and guess what ...ada jual baju pengantin , lace , cader pengantin ..macam macam . patutlah lorong tu di panggil ...Nikah serkeci ...memang tempat jual untuk brg pengantin .
        Singgah untuk beli Shisha  and kepenatan selepas shopping di Nikah Sekerci near Spice Bazar

3rd Day  ( Jumaat )...kami pergi ke Hagia Shopia museum . Tak masuk pun ambil gambar kat luar...ramai sangat . 1st trip tu shida dah masuk ...so tak kisah lah . Hagia Shophia ni dulu asalnya church and bila pemerintahan Islam di jadikan masjid . Bila tukar pemerintahan and mereka nak jadikan church balik tak boleh . Kenapa tak boleh ? banyak kejadian yang berlaku bila nak transform masjid ke church . Pekerja ramai yang jatuh and meninggal dunia .Itulah kebesaran ALLAH . Di jaga rumah suci . Last last sekali dah tak boleh nak buat ape so mereka jadikan ia sebagai museum .



Belakang kat Hagia Sophia ni jalan ke Topkapi  Palace . Jalan kaki aje . Tak payah naik teksi atau tram . Apa ada kat topkapi palace ni ? oh ya entrance fee dia 20 TYL . Lebih kurang 41 myr duit kita seorang . pun  kami tak masuk . Shida dah masuk dulu masa 1st trip dulu . Actually its a museum . Dalam tu banyak peninggalan sejarah termasuk pedang Nabi , janggut Nabi and pintu kaabah yang asal . Penat berjalan kami singgah makan ice cream . Ha tu dia ice cream Istanbul nampak very tempting kan . Boleh campur campur flavour . Berapa harga ? 3 Tyl about 6.30 Myr ..mahal kan ....telan ajelah ...nak merasa ice cream dia .
                                                               YUMMYYYYY......

Petang , kami pergi ke Eminonu Station sebab nak naik Bosphorous cruise . Tram ni ambil depan hotel aje . 1.5 tyl . Kena beli token dulu baru boleh naik tram .Cruise ni time dia pukul 1430 hrs aje . 1 trip 1 hari . Kami ambil short circle trip 15tyl . Very nice view .  


4th day ( Sabtu ), kami pergi ke Miniaturk . Ape ada kat sini ? All the miniature of camii ( masjid ) and museum . Jauh , kena naik tram and turun di Station Kabatas ( Last station ) .  Lepas tu kena naik teksi pulak . Entrance fee ke miniaturk ni cuma 10 tyl about 11 myr .
                                                                                       



6th day ( Sunday ) ahah...mesti ada flea market kan . Kami pergi lah cari flea market ni .. penat tanya sana tanya sini sampai ke pukul 1 ptg . Tempat dah betul di Otakoy ( Station kabatas ) oleh kerana communication broke down bak cakap ayam dengan itek , so kami tak jumpa langsung . frustlah juga . Ingatkan nak tengok flea market mereka . Dah kerana penat kami terus balik coz perut pun dah menyanyi nyanyi . Nak tahu kami makan ape ? Hha ni dia .....
                                           1/2 bird ayam and nasi putih  ( 10 tyl = 21myr )

Mahal kan ! Kami share 2 orng satu pinggan . Banyak... 1/2 bird ayam . Rasa nya macam ayam percik cuma tak pedas aje . Tak ada sos . Nasib baik kami ada bawa Cili sos Aminah Hassan . Laju aje makan .
Alhamdullillah kenyang . Kami balik ke hotel and petang kami ke BLUE MOSQUE .


7th day ( Monday ) . Home sweet home . Flight departure at 1400 hrs so by 1100 dah kena pergi airport. Sempat bergambar depan hotel .

HOME SWEET HOME . Selamat tinggail Istanbul . Kalau ada sesiapa yang berminat nak pergi Istanbul and nak tahu more details about it , jangan malu contact shida . Insyallah shida akan tolong with all the info I have .
Dibawah other pictures yang shida ambil .
                                           Bergambar dengan abang polis ........

Wassalam .